Kezdőlap arrow Hírek arrow Újévi felhívás
Újévi felhívás PDF Nyomtatás E-mail
A Százak Tanácsa dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úr évköszöntő szavaiból is igazolva látja az elmúlt években kiadott figyelmeztető nyilatkozatait, állásfoglalásait a kormány alkalmatlanságáról, az őket hivatalban tartó parlamenti többség öntelt cinizmusáról.


Mára nyilvánvaló, hogy jelen „jogi patthelyzet” tönkreteszi a rendszerváltás után még a térségben éllovas, mára sereghajtóvá züllött országot. Az erkölcsi romlást követően törvényszerű a politikai, gazdasági romlás, az elszegényedés.
Magyarország sorsát nem bízhatjuk pusztán az Országgyűlésben politizáló képviselőkre. Ezért felhívunk minden állampolgári csoportosulást, egyesületet, szervezetet, alapítványt tegyük egyértelművé: elegünk van a szocialista „kisebbségi” kormányzásból, a napi hazudozásokból, a megfélemlítésből –előre hozott választásokat követelünk.
A tavaszi Európa-parlamenti képviselőválasztásokkal egy időben – ez egyben komoly takarékossági intézkedés lenne - megtarthatnánk az előrehozott választásokat, hogy mielőbb hiteles, érdemi politizálás kezdődjön. Kapcsolódunk más szervezetek hasonló kezdeményezéseihez, igénybe véve minden törvényes eszközt, hogy kikényszerítsük a választásokat.
Felhívjuk a köztársasági elnök urat, hogy a civil szervezetek összefogását tekintse a nemzet jövőjéért felelősséget érző és felelősséget vállaló állampolgárok törvényes kezdeményezésének.

Budapest, 2009. január 8.
A Százak Tanácsa soros elnöksége:

Fekete Gyula, Kocsis István, dr.Körmendy Béla, dr.Schulek Ágoston, dr. Somodi István, dr. Szijártó István

Csatlakozó szervezetek:
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Társaság a Balaton Akadémiáért, Tóth Ilona Emlékdíj, Emlékérem Alapítvány, Wesselényi kör, NE-felejcs" Polgári Egyesület Győr, Összefogás Mozgalom, Közakarat Egyesület, Jobb Kor Polgári Egyesület, Déli Harangszó Baráti Kör Közhasznú Egyesület,
 
< Előző   Következő >