Kezdőlap arrow Határon túli szervezetek arrow Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület - Szabadka
Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület - Szabadka PDF Nyomtatás E-mail
Az 1898-ban alakult Szabadkai Ipartestületi Dalárda jogutódjaként működik a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület, amelyben az alábbi együttesek tevékenykednek:

- Népdalkör (26 tag) – művészeti vezető: Szöllősy Vágó Veronika

- Citerazenekar (8 tag) – művészeti vezető: Szöllősy Vágó Veronika

- Ungaresca régizene-együttes (6 tag) – művészeti vezető: dr. Szöllősy Vágó László

- Verséneklő együttes (6 tag) – művészeti vezető: Szabó Róbert

- Történelmi dobos együttes (8 tag) – művészeti vezetők: Lakatos Mátyás és Szűcs Mihály.

Az egyesület munkáját az Elnökség irányítja. Elnöke dr. Miklenovics Tibor, alelnöke Bozsik Tibor, művészeti vezetője Szöllősy Vágó Veronika. Az együttesek heti egy-két próbát tartanak a Vállalkozók Egyesületétől bérelt, mindössze 32 m2-es helyiségben.

Az egyesület névadója, Lányi Ernő emlékének ápolása mellett elsősorban zenei anyanyelvünk gondozását (népdalkör, citerazenekar), műzenei hagyatékunk és a letűnt korok kulturális örökségének közkinccsé tételét (Ungaresca régizene-együttes), nemzeti ünnepeink és megemlékezéseink méltóságának emelését (dobos együttes), valamint a magyar költők megzenésített verseinek terjesztését (verséneklő együttes) tekinti feladatának.

Egyesületünknek ezideig nincs anyaországi-határon túli testvérközössége; örömmel fogadnánk magyarországi szervezetek jelentkezését.

Elérhetőségünk:

< Előző