Kezdőlap arrow Hírek arrow SAJTÓKÖZLEMÉNY
SAJTÓKÖZLEMÉNY PDF Nyomtatás E-mail

A magyar megosztottság jelképévé vált 2004-es népszavazás harmadik évfordulóján az aláíró szervezetek hitet tesznek az ezerféle, kül- és belpolitikai eszközzel szétszakítani próbált magyar nemzet egysége mellett.


A helyzet 2004. december 5. óta jelentősen változott: Magyarország csatlakozott a schengeni egyezményhez. Ezzel a nem-uniós országban élő magyar nemzettársaink még jobban elszakadnak tőlünk, sőt, bizonyos értelemben kirekesztetnek Európából is. Magára hagyottságuk, kiszolgáltatottságuk a tűrőképesség határáig fokozódhat.

Különösen bizonytalan a délvidéki magyarság jövője. A szerbiai belpolitikai válság, a várható újabb, a Vajdaságban letelepítendő menekültáradat, ezzel összefüggésben a már zajló házösszeírások, a magyar fiataloknak szóló katonai behívók mind-mind egy újabb súlyos konfliktus ijesztő előjelei lehetnek.
Az események Délvidéken etnikai katasztrófához, az anyaországban pedig politikai menekülthullám érkezéséhez vezethetnek, melyek következményei mind európai, mind összmagyar, mind magyar belpolitikai szempontból beláthatatlanok.

Ezért arra kérjük a nemzet cselekvőképes részét, tegyen meg mindent azért, hogy a délvidéki és a kárpátaljai magyarság szülőföldjén békésen, boldogan megmaradhasson, gyarapodhasson!

Közös testületet állítunk fel a meglévő lehetőségek felkutatására és jobb kihasználására, különösképpen a kettős állampolgárság tekintetében.

Csatlakozva a határon túli, elsősorban délvidéki szervezetek kéréséhez, ismételten követeljük, hogy a Magyar Országgyűlés is foglalkozzon az állampolgárság visszaadásának lehetőségével. Kérjük a Magyar Országgyűlés minden egyes képviselőjét, hogy az Európa Unió Alkotmányának kérdésében ne döntsenek addig, amíg a határon túli magyarok vissza nem kapják az állampolgárságukat.

Anyaországi testvérközösséget keresünk az azt óhajtó délvidéki és kárpátaljai iskoláknak, egyesületeknek, egyházközségeknek, gyülekezeteknek és maguknak a településeknek, hogy a magyarok közti kapcsolattartás már eddig is meglévő formái tovább épüljenek, illetve kiteljesedhessenek.
Mától fogva tehát a Magyarországért Egyesület, 1277. Budapest, Pf. 10. postacímre, illetve a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. email címre várjuk határon túli testvéreink, és a nekik segítő jobbot nyújtó Magyarországi közösségek jelentkezését, hogy minél előbb egymásra találhassanak.
Támogató honfitársaink és további segítő szándékú szervezetek jelentkezését várjuk, illetve kérünk mindenkit, hogy jelen nyilatkozatunkat terjessze!

Isten előtti és nemzetünk jövőjéért érzett felelősségünk tudatában, a Magyar Összetartozás 2007. évi napján, december 9.-én:
Makovecz Imre sk.
Magyarországért Egyesület
Örökség Népfőiskolai Szövetség

Reviczky Gábor színművész
Márton Áron Társaság
Gloria Victis Alapítvány
Magyar Vár Alapítvány
Hun Fokos Szövetség
Ősbuda Várvédő Egyesület

A nyilatkozatot a rendezvényen való megjelenésükkel támogatták:
Professzorok Batthyány Köre
Márciusi Charta
Társaság a Kárpátmedence Magyarságáért
Magyarok Háza Szombathely
Magyarok Háza Kecskemét
Viharsarok a Nemzetért (Békéscsaba)
Magyar Adófizetők Országos Szövetsége

A nyilatkozatot a Haza Dombján való föld elhelyezésével az alábbi települések támogatták:
1. HÉREG

2. SZEKSZÁRD

3. SALGÓTARJÁN

4. ÁDÁND

5. CSÍKMADARAS

6. ÚJPEST

7. BÉKÁSMEGYER

8. HALÁSZTELEK

9. NEMESGULÁCS

10. DÖMSÖD

11. GYERGYÓCSOMAFALVA

12. GYERGYÓALFALU

13. SZATYMAZ

14. POMÁZ

15. GÖDÖLLŐ

16. PESTSZENTIMRE

17. RÁCKEVE

18. GYÖMRŐ

19. RÁKOSPALOTA

20. MAROSVÉCS

21. BICSKE

22. ŐRBOTTYÁN

23. BUDAKALÁSZ

24. MÁTYÁSFÖLD

25. LAJOSMIZSE

26. ALBERTFALVA

27. KÓRÓDSZENTMÁRTON

28. KOLOZSVÁR

29. CELLDÖMÖLK

30. TÁPIÓGYÖRGYE

31. SZIGETMONOSTOR

32. TISZAFÜRED

33. TEMERIN

34. BUDAÖRS

35. TÖRÖKBÁLINT

36. CSOBÁNKA

37. SZENTENDRE

38. PILISCSÉV

39. KISKUNHALAS

40. KÁPOSZTÁSMEGYER

41. BALASSAGYARMAT

42. VÉSZTŐ-MÁGOR

43. MAGYARBÁNHEGYES

44. ÁRPÁDFÖLD

45. LEÁNYFALU

46. CSÖMÖR

47. PILISSZÁNTÓ

48. MEZŐTÚR

49. FELSŐPAKONY

50. KECSKEMÉT

51. HELVÉCIA

52. SZOMBATHELY

53. PILISBOROSJENŐ

54. SIÓJUT
 
< Előző   Következő >