Kezdőlap arrow Rendezvények arrow Haza Dombja
Haza Dombja PDF Nyomtatás E-mail
Tisztelt Szövetségi és Egyesületi Vezetők!
Tisztelt Polgármesterek és Képviselőtestületek!
Tisztelt Egyházközségek és Gyülekezetek!
Minden Kedves Honfitársunk!

A Magyarországért Kultúrális Egyesület tavaly szervezte meg először a gyászos emlékű 2004. december 5-i népszavazás okán a Magyar Együvé Tartozás ünnepét. Akkor elhatároztuk, hogy esztendőnként a december 5-ét követő vasárnap újra meg újra összegyűlünk mindaddig, amíg nemzetünk egysége tapasztalhatóan meg nem erősödik, és - nézzünk még előbbre! - a magyarsággal sorsközösségben élő kárpát-medencei népek is, mint politikai nemzetek ki nem engesztelődnek velünk.

A három évvel ezelőtti népszavazás mindenfajta - trianoni, politikai, szociális stb. - szétszakadottságunk döbbenetes látlelete volt. Néhány hétig csüggesztő hatású, aztán cselekvésre ösztönző. A természetesnek tartott hit, a nemzet szellemi egységének általános tudata szertefoszlott ugyan, de e felébresztő ütés arra sarkallt minket, hogy legalább egy erőt adó ünneppel megpróbáljuk az újrakezdést előmozdítani.

Ünnepünk egyik legfontosabb, mert hitet tévő mozzanata, hogy a helyszínen alapított Haza dombjára ki-ki személyesen vagy közössége nevében a lakóhelyéről vagy más, számára kedves településről egy marék földet tehet, ezzel a cselekvéssel is "siettetve" eszménk megvalósulását. Ezért minden eljönni szándékozót kérünk, ennek a földnek az elhozását tekintse szívügyének!

Idei ünnepségünk december 9-én, vasárnap 15 órakor kezdődik az előbb említett Haza dombjánál a nemzet 56-os zászlaja alatt. (Duna part, budai oldal, a HÉV Tímár utcai megállójánál.) A műsorrendről egyesületünk minden minket keresőnek szívesen ad felvilágosítást, illetve a sajtóból és a médiumokból szerezhető információ a rendezvény előtti héten.

2007. Árpád fejedelem, Szent Imre herceg és Szent Erzsébet hercegasszonyunk emlékéve. Éppen ezért külön is megszólítva hívjuk meg ünnepségünkre az Árpádról néphagyományt őriző települések képviselőit és a Szent Imréről, Szent Erzsébetről elnevezett községek, egyházközségek tagjait.
Végül hadd adjuk meg a Haza dombját ezidáig alkotó települések névsorát, ezzel is buzdítva kedves mindnyájukat a december 9-i részvételre:

ALSÓSÓFALVA, ANDOCS, ANDORNAKTÁLYA, BALATONENDRÉD, BALATONFÖLDVÁR, BALATONLELLE, BALATONŐSZÖD, BALATONSZÁRSZÓ, BALATONSZEMES, BÉKÉSCSABA, BONNYA, BUDA, BUDAKESZI, BUDATÉTÉNY, CSEPEL, CSÍKMENASÁG, DEBRECEN, EGER, ÉLESD, FALLÓSKÚT, FELSŐTÁRKÁNY, GAMÁS, GOMBA, GÖD, GYÖNGYÖSSOLYMOS, HIDEGKÚT, IGAL, JÁSZIVÁNY, KABA, KAPOLY, KAPOSFÜRED, KAPOSVÁR, KAPUVÁR, KEREKI, KESZTÖLC, KISGYŐR, KŐRÖSHEGY, LÁTRÁNY, MAGYARATÁD, MERNYE, MERNYESZENTMIKLÓS, NAGYBERKI, NAGYKOVÁCSI, NAGYMAROS, NÁGOCS, ÓBUDA, ÓPUSZTASZER, PATCA, PEST, PESTHIDEGKÚT, PILISSZENTIVÁN, PUSZTASZEMES, PÜSPÖKLADÁNY, RÁKOSSZENTMIHÁLY, RÁKSI, SIÓFOK, SÓLY, SOLYMÁR, SOMOGYASZALÓ, SOMOGYBABOD, SOMOGYTÚR, SZALACSKA, SZÁNTÓD, SZEGED, SZENNA, SZENTES, SZILVÁSSZENTMÁRTON, SZOVÁTA, TAHITÓTFALU, TAKSONY, TELKI, TOPONÁR, VÁCRÁTÓT, VERESEGYHÁZ, ZAMÁRDI, ZEBEGÉNY, ZICS, ZSÁMBÉK, ZSELICKISFALUD.

Kérjük, részvételükkel, vagy köreikben hírverést vállalva
segítsék ügyünket!

A Magyarországért Kultúrális Egyesület nevében tisztelettel:

Makovecz Imre elnök Molnár Attila, a rendezvény főszervezője