Kezdőlap arrow Nyilatkozatok arrow Nyílt levél 1956 - 2006
Nyílt levél 1956 - 2006 PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Barátaink! Tisztelt Munkatársaink!

A Magyar Nemzet reprezentatív értelmiségi képviselőit tömörítő Új Magyarország Kulturális Egyesület az alábbi levelet kívánja eljuttatni az '56-os eseményekre velünk együtt emlékező politikai erőkhöz és a világ közvéleményéhez.

Nyílt levél külföldi barátainkhoz és az október 23-án Magyarországra látogató magas rangú küldöttségekhez

Az Új Magyarország Kulturális Egyesület nagyra értékeli, hogy szerte a világon velünk együtt emlékeznek meg, és ünneplik az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját, fejet hajtanak hőseink előtt, tiszteletüket és megbecsülésüket fejezik ki a magyar nép és a Magyar Nemzet iránt. Legjobb fiaink 50 évvel ezelőtt vérüket áldozták nemcsak a magyar függetlenségért és a demokráciáért, hanem a szabadság etnikumokon és korokon felül álló eszméjéért is.

Egyidejűleg szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy hazánkban mintha a történelem ismételné önmagát, az 56-os „hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon" szlogen ismét eluralta közéletünket.

Magyarországon jelenleg az erkölcs szabadságharca zajlik. A hatalmon lévő politikai elit bevallott hazudozásaival és betarthatatlan ígéreteivel becsapta a választókat. Elmúlt négy éves, ugyancsak bevallottan eredménytelen, pazarló politikájával magyar családok százezreit sodorta a csőd szélére. Milliók számára a puszta megélhetés is kérdésessé válhat.

Vendégeink most ennek a hatalmon lévő politikai elitnek a hivatalos ünnepségén vesznek részt, amely elit egyik része anyagi és ideológiai örököse annak a pártnak, amely az ötven évvel ezelőtti, ötvenhatos eseményeket gátlástalan terrorral vérbe fojtotta. Ugyanakkor a magyar nép és nemzet nagy tömegei mintegy paraván mögé rekesztve kénytelenek elődei ötven évvel ezelőtti hősi tettének szellemében ünnepelni és követni az eseményeket.

A Magyar Nemzet több ezer éves történelme során mindig befogadta az üldözötteket, az idegeneket. Híres vendégszeretetéről, hagyományairól, gyakran az egész kontinenst is vérükkel védő hőseiről, feltalálóiról, sportolóiról.

A Magyar Nemzet ezzel a jóindulattal várja mindenkor vendégeit, és nagyra becsüli azt a szolidaritást, amelyet irántunk kinyilvánítanak.

Köszönjük!

Új Magyarország Kulturális Egyesület

Kelt.: Budapest, 2006. október 23.