Kezdőlap arrow Nyilatkozatok arrow Sose hull le a vörös csillag?
Sose hull le a vörös csillag? PDF Nyomtatás E-mail

 

Sose hull le a vörös csillag?

Szegény Ady Endre, még abban a naiv hitben, hogy a vörös csillag a munkásokat felszabadító mozgalom jelképe, leírta, hogy „Nap, Hold, Vénusz lehullott régen, S ő dölyföl a keleti égen”. És láss csodát, tudatlanul is próféta lett.

2011. november 3-án kelt ítéletével az Európai Emberjogi Bíróság elmarasztalta és pénzbüntetésre ítélte Magyarországot azért, mert nálunk önkényuralmi jelképként nyilvános viselése tiltott.

A döntés nagy felháborodást keltett mindazokban, akik szeretik azt hinni, hogy a jognak és igazságnak karonfogva kellene járnia.

Ezért a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) felkérte Kelemen Andrást, a Magyarországért Egyesület elnökét arra, hogy fogalmazzon az ügyben a magyar társadalom nevében levelet a nevezett Bíróság elnökéhez.

Szövege itt olvasható: Nyílt levél az Európai Emberjogi Bíróság elnökének


Ide tartozik, hogy Strasbourgban az Európa Tanács parlamenti elnökeinek konferenciáján az Emberi Jogi Bíróság működésével kapcsolatos vitában a magyar parlament elnöke Kövér László ismét leszögezte álláspontunkat.
(
A felszólalás szövege itt olvasható.)

 Image

 

 

Kövér László beszéde. 

 Image

A strasbourgi Bíróság elnöke „nagy figyelemmel” hallgatja parlamentünk elnökének felszólalását.

 

 

 
< Előző   Következő >