Kezdőlap arrow Nyilatkozatok arrow Felhívás
Felhívás PDF Nyomtatás E-mail

„…bölcsőd az, s majdan sírod is, mely ápol, s eltakar!”

FELHÍVÁS

2012. június 16-án a Makovecz Imre-féle Magyarországért Egyesület és a Győr-Sopron megyei Agrárkamara konferenciát szervezett a Nyugat Magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári karán. A konferencia legfontosabb tanulsága, a földkérdés helyzetét a gyakorlat oldaláról ismerők régóta szóvá tett véleményével összhangban az, hogy a helyzet mielőbbi rendezéséhez elengedhetetlenül szükséges egy országos, háló-jellegű civil szerveződés.

A helyzet bonyolultságából és az óriási érdekellentétekből adódóan Magyarországon a zsebszerződések ügye, sőt, tágabb értelemben a teljes föld-kérdés, beleértve az agráriumnak a föld-tulajdonlástól részben független egyéb problémáit ( pályáztatás, finanszírozás, értékesítés, stb… ) csakis a legszélesebb társadalmi összefogással megtámogatott kormányzati akarattal oldható meg.

Keressük azokat a tetterős, az ügyért tenni akaró szervezeteket, önkormányzatokat, magánszemélyeket, akik gondolataikkal, véleményükkel, konkrét tettekkel képesek együtt dolgozni az ország jövője szempontjából legoptimálisabb eredmény eléréséig.

Közös, országosan integrált lépéseket kell tennünk a zsebszerződések felszámolásának haladéktalan megkezdéséért, az elővásárlási jogok érvényesítését lehetővé tevő finanszírozási kérdések kidolgozásával egyetemben. Sőt, ezen túlmenően ki kell építsünk egy új típusú, a helyi viszonyokat előtérbe helyező társadalom-gazdasági modellt, a hozzá tartozó pénzügyi háttérrel .

Várjuk mindezekkel kapcsolatos gondolataikat, észrevételeiket, közreműködési szándékukat ( konkrét esetek feltárása, volt zsebszerződő felek megkeresése, meggyőzése, információs anyagok terjesztése stb…)!

„Törvénysértés jogot nem alapít!”

Kérjük, hogy mindazok akik egyetértenek ezzel a Felhívásunkkal és a „Fogjunk össze a zsebszerződések felszámolásáért”  anyaggal, jelezzék egyetértésüket a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. címre!

Mosonmagyaróvár, 2012. július 31.

Dr. Kelemen András elnök                                                     Fenyőházi Tibor elnök

Magyarországért Egyesület                                              MAGOSZ Gy-M-S Megye

Dr. Roszík Péter elnök

Gy-M-S Megyei Agrárkamara